Baby Spa

Baby Spa

Misschien denk je erover na om wat leuks te doen met jouw kindje. En denk je erover om eens een bezoek aan een baby spa te brengen. Ik vertel je er graag meer over.

Hoe verloopt zo’n bezoekje aan een baby spa

Iedere baby spa werkt op zijn eigen manier, dus ik ga jou vertellen hoe het er bij mij in de baby spa aan toegaat.
Bij binnenkomst mogen jullie plaatsnemen aan de ontvangsttafel. De ruimte is rustig ingericht zodat je kindje niet te veel prikkels ervaart. De sessies zijn privé, je hoeft de ruimte dus niet te delen met andere ouders. En zo heb ik dus alle aandacht voor jullie en jullie kindje. Alles ligt voor jullie klaar zoals babyolie, handdoeken, hydrofiele luiers en een wasbare zwemluier. Lekker makkelijk en dat hoef je dus niet zelf mee te nemen.  Aan de ontvangsttafel krijgen jullie van mij een korte vragenlijst over je kindje, zodat ik weet of er evt. bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als dat klaar is, mogen jullie je kindje gaan uitkleden op het aankleedkussen en gaan we jullie kindje wegen. Altijd weer leuk om te kijken hoe goed je kindje is gegroeid.

Daarna ligt het eraan welke sessie je hebt geboekt. Als je de sessie met massage hebt geboekt dan gaan we daarmee van start, maar ook dit is afhankelijk per baby spa. Sommige baby spa’s kiezen ervoor om eerst te floaten en daarna te masseren. Mijn ervaring is dat een kindje na het floaten vaak te moe is en de massage dan niet altijd goed slaagt. 

Massage

Voor we beginnen doen we altijd eerst een allergietest, daarbij doen we een beetje babyolie op de arm van je kindje zodat we zeker weten dat je kindje niet allergisch is. De olie die ik gebruik is 100% biologische en parfum vrij. Vervolgens gaan we van start met de massage. Jij gaat jou kindje onder begeleiding van mij masseren. Ik doe het voor op een pop en jij doet het na, hoe simpel is het? En het is helemaal niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet. Helemaal leuk want zo leer jij het zelf, en kun je thuis ook de massage bij je kindje uitvoeren. En zo heb jij dat intieme momentje met je kleintje. Wist je dat massage de band met je kindje versterkt en het de ontwikkeling stimuleert zowel motorisch en emotioneel? En wist je dat ontspannen baby’s rustiger en dieper slapen en beter groeien?

Floaten 

Na de massage als je die had geboekt, is het tijd om te floaten. Ook floaten heeft een tal van voordelen voor je kindje, het versterkt de spieren en botten en geeft verlichting bij darmkrampjes en het vergroot de longcapaciteit. Jij mag je kindje een wasbare zwemluier aan doen en ik ga daarna een nekkraag bij je kindje omdoen. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar het nekje blijft gewoon vrij en je kindje kan gewoon ademen. Samen gaan we je kindje daarna in het badje laten zakken, en kan het floaten beginnen. Je zal zien dat je kindje lekker gaat bewegen in het warme water en heerlijk gaat ontspannen. Onder het genot van een bakje koffie/thee met wat lekkers kun je dan heerlijk van je kleintje genieten. En natuurlijk mag je foto’s maken. En het mooie van die kleintjes is, ze geven meestal zelf aan wanneer ze er klaar mee zijn. Meestal is dat rond de twintig minuutjes, maar er zijn ook kindjes bij die het wel een halfuur vol houden. Als je kindje er klaar mee is, halen we het samen uit bad en mag jij je kindje aankleden. Na de floatsessie hebben de kleintjes vaak honger en is er gelegenheid in een lekkere relaxstoel nog even een voeding te geven. Neem dus voldoende voeding mee.  En daarna is het tijd om weer huiswaarts te keren zodat je kindje lekker kan gaan slapen, want het zal nu wel erg moe zijn.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze mij gerust.

Bedankt voor het lezen van mijn blog!                 

Liefs en wie weet tot ziens!

Terug naar blog